Tiang Lampu Hampir Tumbang Di Jalan Tanjong Lobang

MIRI - Satu tiang lampu yang dipasang berdekatan dengan Balai Polis Tanjung Lobang hampir tumbang di tengah-tengah jalan Tanjung Lobang dalam perjalanan ke Miri.

Kita dapati sudah beberapa hari tiang lampu tersebut hampir tumbang tetapi tiada pihak yang berkenaan mengambil tindakan untuk membetulkan semula kedudukan tiang lampu tersebut.

Sekiranya ianya dibiarkan begitu lama kemungkinan besar ianya boleh tumbang pada bila-bila masa dan melintang ditengah jalan yang boleh menyebabkan kemalangan keatas pengguna jalanraya.

Kita mengesa pihak yang berkenaan segera membetulkan tiang lampu tersebut sebelum sesuatu perkara yang tidak diingini berlaku. Ianya juga boleh mengancam nyawa pengguna jalan yang melalui jalan tersebut. Harap perkara ini dapat diatasi dengan segera.

Jofri Jaraiee
PAS Miri, Sarawak

English version

Lamp Post Almost Fallen At Tanjong Lobang Road

MIRI - A lamp post that installed near the Tanjung Lobang police station almost fallen at the middle of Tanjung Lobang road on the way to Miri.

We find that after a few days the lamp post nearly fell but none of the parties concerned to take action to rectify the position of the lamp post.

If it was left so long most likely it could fall at any time and across in the middle of the road that can lead to accidents on the road users.

We urge the parties concerned immediately rectify the lamp post before something untoward happens. It can also be life threatening to road users through the road. Hope this can be resolved quickly.